Cecilia Cutescu Storck

tablou cecilia cutescu storck

 

Detineti si Dvs un tablou de Cecilia Cutescu Storck?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

    +40 773 824 258       

Email:

artaromaneasca@yahoo.com

tablou cecilia cutescu storck

Cecilia Cutescu Storck (1879-1969)

Viata

Cecilia Cutescu Storck s-a născut pe 14 martie 1879, în comuna Câineni (Vâlcea). Ajunge la Paris in 1899, urmând cursuri la Academia Julian cu Paul Laureans și Benjamin Constant. În 1902 expune la salonul Champ de Mars. În 1903 se căsătorește cu Romulus Kutzner. Are în 1905 prima expoziție personală la Paris și în țară, la Ateneu. La București este co-optată in gruparea Tinerimea artistică, iar lucrările ei au fost expuse alături de cele ale unor artisti precum Ștefan LuchianNicolae VermontConstantin ArtachinoKimon LoghiIpolit StrâmbulescuArthur Verona

În 1907 pleacă la Munchen unde studiază cu Fehr și Schmidt. A fost membră a societății Tinerimea Artistica. În 1909 se căsătorește cu Fritz Storck. Din 1909 începe preocuparea pentru pictura murală. În 1916 devine profesoară la catedra de arte decorative a școlii de Belle Arte din București. În 1933 este aleasă președintă a Sindicatului Artelor Frumoase. Expune la saloanele oficiale, Tinerimea Artistica, expozițiile de stat. În 1957 este distinsă cu titlul de ” maestru emerit al artei” din RPR.

Opera

Pictor de alegorii, asemuită pentru unele lucrări cu Gauguin, riguroasă în execuție, căutăm de expresia unor linii armonioase și a unor culori calde, decorative, Cecilia Cutescu Storck s-a impus prin talentul, perseverența și prin personalitatea sa, contribuind simțitor la îmbogățirea vieții artistice.
Activitatea artistică a Ceciliei Cuțescu-Storck s-a împletit in permanență cu convingerile sale feministe. În 1916, alături de Olga Greceanu și Nina Arbore, artista a înființat „Asociația femeilor pictore și sculptore”, cele trei formând așa numitul „Grup al celor trei doamne”[. Datorita saloanelor organizate periodic de asociație, numeroase artiste au reușit să-și expună public lucrările în perioada interbelică.  Cecilia Cutescu Storck a murit în 1969, la București.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007