George Catargi

tablou george catargi

Detineti si Dvs un tablou de George Catargi?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp: +40 773 824 258    

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

tablou george catargi

George Catargi (1894-1963)

George Catargi s-a născută în 1894 în Basarabia. Si-a făcut studiile de Arte Frumoase la Odessa și la Sankt Petersburg lucrând în atelierul profesorului Ivan Pokhitonov.
În România ajunge în anul 1921 și continuă studiul artelor la București, după care merge la Paris unde participă ca audient în cadrul atelierelor libere, perioadă în care descoperă și se specializează în pictura miniaturală pentru care demonstrează o adevărată măiestrie și care devine arta în care va excela. Pe lângă miniatură, Catargi abordează și alte tematici precum, peisaje, portrete sau compoziții în stil neo-clasic ori alegorice.

În țară a participat cu numeroase expoziții personale dar și colective, între anii 1928-1954, alături de pictori precum Petre Iorgulescu-Yor în cadrul Salonului Oficial, la Sala Universul alături de Eugenia Brateș și Mara Marinescu, la Sala Mozart, la Casa Artei sau la Expozițiile anuale de stat, bine primite de critica vremii.A mai expus și în Franța, la Paris, la Salon de la Société des artistes français, în anul 1933 cu picturi miniaturale, fiind menționat într-una din cronicile vremii, lucru ce i-a adus un loc de seamă în rândul celor mai apreciați artiști. 

A învățat la București și Paris. A expus la saloanele oficiale- 1933, 1941, 1943- având mai multe expoziții personale, între anii 1925- 1941, bine primite de critica vremii. George Catargi s-a remarcat prin peisaje,compoziții neoclasice, alegorice. A preferat miniatura, în care a avut succese datorate meșteșugului său. George Catargi a murit în 1963 la București.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

tablou george catargi
tablou george catargi