Ion Musceleanu

tablou ion musceleanu

Detineti si Dvs un tablou de Ion Musceleanu?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

    +40 773 824 258    

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

tablou ion musceleanu

Ion Musceleanu (1903-1997)

Ion Musceleanu s-a născut la  Caracal pe 14 octombrie 1903. A murit în 1997 la București. A absolvit Artele frumoase în 1926 cu G. D. Mirea si Constantin Artachino. După terminarea studiilor de la Bucureşti (1926), este repartizat ca profesor de desen la Râmnicu Vâlcea. Aici, mai mult decât activitatea didactică, se simte atras de peisajele din împrejurimile oraşului. A călătorit pentru studii și lucru în Grecia (1932), Italia (1937), apoi după război, în Franța, Germania, Rusia, Bulgaria și alte țări.

În anul 1930, debutează la Salonul Oficial de Pictură şi Sculptură cu acuarela „Case”. Iar începând cu 1948 este prezent la anualele de stat precum şi la expoziţiile de artă românească de peste hotare. Nici expoziţiile personale (1940, 1957, 1968, 1973) nu lipsesc din cariera artistică a pictorului oltean, ale cărui merite nu întârzie să apară, obţinând mai multe premii la Saloanele Oficiale.

Peisagist şi portretist de factură impresionistă, Ion Musceleanu prezintă evidente afinităţi cu Lucian Grigorescu, abordând, de cele mai multe ori, pictura în aer liber. Colorist fin, din paleta cromatică artistul foloseşte doar tonurile calde, cu o intensitate redusă, sugerând o atmosferă de discreţie şi, în acelaşi timp, de poezie prin compoziţiile sale. Ion Musceleanu trece drept cel mai constant și unitar pictor al impresionismului românesc. Adept al picturii în aer liber, al portretelor cu tineri, al atmosferei lirice și tablourilor colorate în tonuri calde și strălucitoare. Are o pictură de intens confort optic.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

tablou ion musceleanu
tablou ion musceleanu