Ion Theodorescu Sion

tablou ion theodorescu sion

Detineti si Dvs un tablou de Ion Theodorescu Sion?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

    +40 773 824 258    

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

tablou ion theodorescu sion

Ion Theodorescu Sion (1882-1939)

Viata

Ion Theodorescu Sion s-a născut la Ianca- Brăila, pe 2 ianuarie 1882. Tatăl său a fost acar la CFR. A studiat la școala de arte frumoase din București cu G. D. Mirea și Ipolit Strâmbu, între 1897- 1903. A studiat la Paris, la Academia Julian, cu Jean Paul Laureans și cu Luc Olivier Merson. Călătorește în Algeria. Revine la Brăila în 1907.

Ion Theodorescu Sion a fost influențat de curentele artistice din jurul anului 1900, ca Art Nouveau și simbolismul literar. A expus la Salonul Oficial, la Arta, Tinerimea Artistica, Salonul de toamnă, Arta Română. Prima expoziție personală o deschide în 1914, la București. Are numeroase expoziții personale. Ultima expoziție o are in 1937 la sala Dalles. Participă la expoziția de la Barcelona la cea de la Paris în 1937. A participat la Bienala de la Veneția în 1936. A fost inspector general al Artelor în 1933. A primit Premiul național pentru pictură în 1937.

Opera

Picturile în tempera sau ulei ale lui Ion Theodorescu Sion s-au impus prin sentimentul decorativ- monumental al compozițiilor, prin grija pentru desen, pentru exactitatea istorică și documentară, prin dramatismul compoziției. A pictat compoziții simbolic-decorative și peisaje. De asemenea a realizat numeroase portrete. Virtuos desenator, ilustrator de cărți, pictor de atmosferă, Ion Theodorescu Ion are o viziune de mare respirație artistică. Este artistul cel mai reprezentativ al spiritului Art Nouveau, îndeosebi în grafică. A murit pe 31 martie 1939 la București, după ce cu câteva luni înainte fusese ales președintele Sindicatului artiștilor.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

tablou ion theodorescu sion
tablou ion theodorescu sion