Constantin Isachie Popescu

Detineti si Dvs un tablou de Constantin Isachie Popescu?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

   +40 773 824 258     

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

tablou constantin isachie popescu

Constantin Isachie Popescu (1888-1967)

Sa născut la Pașcani în 1888. A absolvit Academia de arte frumoase din București. A studiat la Paris și Londra. Peisagist prodigios, Constantin Isachie Popescu a rămas în memoria culturală ca un autor fără ambiții deosebite. A realizat numeroase portrete convenționale, într-o manieră realistă. A murit la Pașcani în 1967.

Isachie Popescu a studiat Dreptul şi a profesat timp de zece ani avocatura, până când a hotărât să se dedice pasiunii sale, pictura. A urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti, la clasa de pictură a lui G.D. Mirea, continuându-şi apoi studiile la Paris, Florenţa şi Londra. Debutul în viaţa artistică românească a avut loc prin expoziţia personală de la Ateneu din 1924.

S-a alăturat, din 1925, societăţii ”Tinerimea Artistică”, alături de care a expus de-a lungul întregii perioade interbelice. Şi-a prezentat lucrările în expoziţii personale, de grup şi colective, precum şi în cadrul Salonului Oficial, participările sale succesive aducându-i mai multe premii. În 1975 a fost organizată, la Bucureşti, o amplă expoziţie retrospectivă a operei sale.

Isachie Popescu s-a făcut remarcat în peisajul artistic autohton prin portretele sale realiste, dar mai ales prin peisajele realizate în plein air, care ilustrează locuri pitoreşti ale numeroaselor sale călătorii prin Europa şi Orientul Apropiat. Opera sa reflectă opţiunea pentru impresionism şi uneori pentru unele procedee postimpresioniste, centrală pentru peisajele sale fiind preocuparea pentru redarea luminii.

Bibliografie:
CRĂCIUN, Eugen, ”Expoziţia C. Isachie”, Adevărul, 13 martie 1930
JIANU, Ionel, ”Expoziţia Isachie”, Rampa, 25 februarie 1931
OPREA, Petre, ”Expozanţi la Saloanele oficiale de pictură, sculptură, grafică 1924-1944”, Bucureşti, 2004 Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

tablou constantin isachie popescu
tablou constantin isachie popescu