Kimon Loghi – tablouri

tablou kimon loghi

Detineti si Dvs un tablou de Kimon Loghi?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

   +40 773 824 258    

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

tablou kimon loghi

Kimon Loghi (1873-1952)

S-a născut în 1873 în Macedonia. Între anii 1890-1894 a studiat pictura la Școala de Belle-Arte din București, avându-i profesori pe Theodor Aman și George Demetrescu Mirea. În 1901 a fost unul dintre membrii fondatori ai societății Tinerimea artistică, alaturi de Ștefan LuchianNicolae VermontConstantin Artachino, Ipolit StrâmbulescuArthur Verona, Frederic Storck, Ștefan Popescu și Gheorghe Petrașcu, al cărei președinte a fost între anii 1920–1947.

Este reprezentantul tipic și original al curentului simbolist în România. A făcut studiile la Munchen, începând cu anul 1890 devenind un adept al simbolismului munchenez (Bocklin). S-a bucurat de mare succes. Venit în România, a expus la tinerimea artistica și la saloanele oficiale. Kimon Loghi face legătura reciprocă, osmoza între literatură și pictură altfel decât romantismul obișnuit la acea perioadă. Lucrările sale cu Zâne, Femei grece la fântână, Balade, Idile, Zâna lacului, Micul Faun și altele asemănătoare, tablouri preferate de artist, arată orientarea sa inițială.

Succesul său a fost neașteptat. Subiectele mitologice, legendele, fabulele, impresiile subiective și uneori fabuloase, alături de peisaje romantice cu lacuri și nopți cu lună, portretele de mari dimensiuni cu fonduri colorate sau decorative abundă în creația sa, fiind intens solicitate de public. A fost un artist talentat, un excelent tehnician al picturii, de o mare vitalitate și activitate în drumul modernizării artelor. Afirmarea sa începe în 1899. Unele tablouri sunt concepute însă teatral, dar plac fiind bine executate. În 1904 are o expoziție personală cu 120 de tablouri lucrări care au completat succesul său, fiind elogiat și comparat cu Franz von Stuck și cu Gustav Klimt. După această expoziție, tehnica folosită începe să aducă prea mult cu pictura impresionista, din care cauză succesul i se diminuează, uneori fiind criticat exagerat și pe nedrept. Kimon Loghi a murit în 1952.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

tablou kimon loghi
tablou kimon loghi