Ludovic Bassarab

tablou ludovic bassarab

Detineti si Dvs un tablou de Ludovic Bassarab?

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp: +40 773 824 258          

Email:  artaromaneasca@yahoo.com

tablou ludovic bassarab

Ludovic Bassarab (1868-1933)

Ludovic Bassarb s-a născut la Galaţi în 1868. Pictor modest, influentat in maniera de opera lui Nicolae Grigorescu. A studiat la Academia de Belle-Arte din Iaşi la clasa profesorului Gheorghe Panaiteanu-Bardasare și la München, expunând în 1898 în capitala Bavariei, în sălile Palatului de Cristal, şi la Berlin, alături de alţi pictori, germani şi străini. Perioadei germane de studii îi urmează un stagiu francez în 1900, artistul fiind atras mai ales de marile muzee de artă. Întors în ţară a devenit unul dintre membrii Societăţii Tinerimea Artistică în cadrul căreia a expus constant; a participat la Salonul Oficial şi a avut câteva expoziţii personale. Opera sa a fost marcată de academismul școlilor frecventate. Scene din pitoreasca viață rurală se regăsesc frecvent în opera sa.

Student atât la Iași, cât și la București, Ludovic Bassarab și-a continuat educația la München, dar și la Paris, influența acestor centre artistice europene fiind vizibilă în opera sa. A practicat miniatură, a făcut desene pentru bancnote, dar și basoreliefuri. A expus în 1898 în capitala Bavariei, în sălile Palatului de Cristal, şi la Berlin, alături de alţi pictori, germani şi străini, formaţi la şcoala müncheneză. Rigoarea și realismul german se reflectă în scenele din viața rurală ori din cea a nomazilor, teme preferate de artist. Precizia desenului, învățată în sejurul german, este completată de pasiunea pentru miniaturi, care-i rafinează detaliile. Ludovic Bassarba a murit in 1933 la Bucuresti.

Bibliografie: OPREA, Petre, Artişti participanţi la expoziţiile Societăţii Tinerimea Artistică (1902-1947) STOICA, Corneliu, Dicţionar al artiştilor plastici gălăţeni, Muzeul de artă vizuală Galaţi, 2007 MATEESCU, Denia, MATEI, Rodica, DREPTU, Ruxandra, Culorile grădinii în peisajul românesc 1850 – 1955, MNAR, 2006
PAVEL, Amelia, Pictura românească interbelică. Un capitol de artă europeană, Ed. Meridiane, Bucureşti, 1996

tablou ludovic bassarab
tablou ludovic bassarab