Paul Miracovici

tablou paul miracovici

Detineti si Dvs un tablou de Paul Miracovici?

 

Solicitati o evaluare gratuita, inclusiv pt o intreaga colectie sau mostenire! Cumparam tablouri similare cu plata imediata.

Telefon / WhatsApp:

    +40 773 824 258    

Email: 

artaromaneasca@yahoo.com

 

paul miracovici

 

 

Paul Miracovici

Paul Miracovici s-a născut pe 21 februarie 1906 la Frumoasa, în județul Harghita. A studiat artele frumoase cu Arthur Verona, Jean Alexandru Steriadi, Camil Ressu și Nicolae Tonitza, absolvindu-le în 1924. În anul 1932, Paul Miracovici a câștigat o bursă de doi ani la Școala Română de la Fontenay-aux-Roses. Paul Miracovici a debutat la Salonul Oficial din Paris, din anul 1926, cu un “Autoportret” și a fost unul dintre cei mai elogiați și mai productivi pictori interbelici. După ce participă la mai multe expoziții la Paris, la Salonul Tuileries și la „Salon des Independents”, Miracovici se întoarce în România și devine critic de artă după care obține diverse comenzi de la stat decorând pavilioane românești în străinătate. A profesat în meseria de muralist, profesie pe care a îmbrățișat-o până la moartea sa din anul 1973. 

A expus la Tinerimea Artistica. A fost profesor la Institutul de Arte Frumoase “Nicolae Grigorescu” din București. S-a afirmat ca pictor decorator, inspirându-se din arta populară. A avut o prezență destul de activă în cronica artistică din perioada interbelică. Pictura sa a suferit influența decorației monumentale, în care s-a specializat și a lucrat intens, prin tonuri vii de culoare, contrastante. A avut mai multe expoziții personale cu peisaje și compoziții intimiste. Maniera este originală, prin tușe largi, prin tonuri luminoase, îndeosebi culori calde, așternute mozaicat, în pete mari, obținând un efect decorativ deosebit. Paul Miracovici a murit pe 15 noiembrie 1973, la București.

Sursa: Mircea Deac, Tudor Octavian – “300 de pictori romani. Dictionar de pictura romaneasca moderna”, editie revazuta si adaugita, Fundatia Jean Louis Calderon, Editura Noi Media Print, 2007

paul miracovici
tablou paul miracovici